Vernissage Fables and Fairytales

Vernissage Fables and Fairytales

I fredags hade vi vernissage för projektet “Fables and Fairytales” som jag (och såklart min eminenta agent Lisa på VOL) tillsammans med Blooms/ Bucks and Spurs sparkade igång för ca 1 månad sedan. Då var djurskulpturerna fortfarande hos Marie-Christine and Pierre, Muse et Homme i Frankrike, ramarna och alla lådor, bord och boxar var plankor hos snickaren, kaklet som skulle bli golv var i Marocko och fönstret var plastat och förtäckt.
När jag fick se skulpturerna tänkte jag på det pampiga i dem och det lite humoristiska i att förmänskliga djur och genom kläderna få dem att se ut som små kungligheter med olika miner och uttryck. Jag ville göra porträtt som kan komplettera och överdriva det. Göra dem riktigt stora och låta dem ta plats både i storlek men också genom att jobba vidare med deras blick. Slutresultatets djur är någon typ av skogsandar och människorna representerar vind och vatten. Hos mig måste det alltid vara en liten bit av havet med, gärna i form av bläckfiskarmar.
Bucks and Spurs har varit helt fantastiska att jobba ihop med och det har blivit en väldigt fin helhet som finns att se på Karlavägen 58 till och med månadsskiftet januari/fabruari.
Printarna kan köpas hos Volshop och de går att få i flera storlekar!

Innan ramning.

 

Me and the får.

Labradorerna spejar ut genom bladen. Plastfolie på fönstet.

Från gatan.

3 Comments
 • Sabina

  January 13, 2013 at 5:31 pm

  So cool–congrats on the exhibition.

 • Johanna

  January 20, 2013 at 5:18 pm

  grymma teckningar, och vad kul med vernissage!:) dig ska vi följa 🙂

 • Ylva Meyer

  February 13, 2014 at 5:04 pm

  Hej Lindalovisa!

  Ramlade in på din hemsida för att jag letade efter en brosch på Bucks & Spurs :). Det var makalöst vad vackert du tecknar!!! Jag blev helt trollbunden! Inte så konstigt egentligen, för när du räknar upp vad du inspireras av så är det, så gott som, en lista över allt jag tycker är vackert… Och hundar gillar du också – jag är mer av en tax/terriermänniska, men, ändå. Jag ska, med glädje och nyfikenhet, fortsätta följa dig – keep up the good work!

  Blommiga,
  Ylva

Post a Comment