Hafsarnas hus

Hafsarnas hus

Hafsarnas hus_karaktär01

Bilderboken som jag håller på med just nu, om Hafsarna och vad som händer i deras hus. Jag har skissat fram och tillbaka på karaktärerna, med det blir såhär de ska se ut fast i färg. Manuset har varit färdigt i månader men jag har inte riktigt hittat dem förrän nu.

 

 

Hafsarnas hus_karaktär02

Lyan och hennes katt.

Hafsarnas hus_karaktär04 Hafsarnas hus_karaktär05 Hafsarnas hus_karaktär03

Hafsarnas hus_miljö

Ett tag såg de ut såhär:

blogg_130402c

Och den ovälkomna besökaren i Hafsarnas hus såg ut såhär, med Lyans katt i sitt öra:

blogg_130402d

 

Jag har två andra barnböcker i huvudet samtidigt, som just nu får ligga och skramla till sig lite medan jag fokuserar på den här ett par månader. Det får vara så när man börjar på något alldelens nytt antar jag, att det inte riktigt är styr på någonting bara man gör.
“Jag får inte”-boken hann nästan bli färdig innan jag bestämde mig för att göra om alltihop med bara ursprungsidén kvar. På höstterminens examination på HDK var det en hel drös med förlag som lyssnade och tittade på vad vi gjort. De sa såklart massa bra saker men bland annat att man inte ska skicka in något till förlag som man själv inte är nöjd med. Det är ju självklart egentligen men ändå något jag tänker på från och med då, att vara helt nöjd. Det ska inte “nästan duga”, vara “lite bättre än…” utan vara det bästa som jag kan göra just nu. Då får det ta sin tid också.

“Jag får inte” handlar om ett barn som tror/ fått uppfattningen att det inte får bestämma någonting själv och därför börjar stjäla saker för att kunna bygga en egen värld där man får vara och se ut som man vill. Om man vågar se efter kanske de två världarna inte är så olika ändå. Här är första uppslaget:

blogg_130402b

 

 

No Comments

Post a Comment