Det här med headers, loggor och sånt

Det här med headers, loggor och sånt

Jag behöver väl inte dra hela harangen om att vi som har den ofantliga turen att få jobba med bild också måste ta betalt för det jobbet, för det vet väl alla? Jag får jobba med det roligaste jag vet men det är mitt JOBB, vilket betyder det som ska betala hyra, nya skor och i mitt fall massa kurser och grejer till hunden. Det är vad som stressar livet ur en ibland, ger upphov till prestationsångest och allmän irritation och panik.
Själv är jag ganska förskonad från den där “rita en bild på mig där jag ser snygg ut i min nya kjol och så får du synas på min blogg- förfrågningar”. Men nu på senaste har det kommit en hel del och jag måste säga att det GÅR JU INTE! Självklart kan jag “jobba gratis” om det är för en utställning, för välgörenhet eller något som jag ser kommer gynna mig något ofantligt i slutändan men inte annars. Annars måste man (jag och alla andra) ta riktigt betalt och i det ingår inte att rita en helt unik bild gratis eller för ett par hundra kronor! Rita det där roliga får jag göra ändå och man måste ju ha någon typ av plan för vad som tar en framåt och vad man lägger sin tid på.
Därför är det extremt svårt att ta uppdrag för privatpersoner eller små enskilda företag. MEN i vissa fall kan det funka, tex om man kan utbyta tjänster! Bilden ovan har jag gjort åt fantastiska Isabelle som är agilityinstruktör (bland annat) och hundfrisör: win win!

4 Comments
 • Sabina

  May 27, 2012 at 1:02 pm

  Such cute pooches! Love this.

 • alekzandra

  May 28, 2012 at 4:25 am

  Förstår din frustration. Det är tråkigt med människor som uppenbarligen inte ser illustratörer som jobb på samma vis som annat och att det av någon anledning inte ska kosta mycket, om något alls. Tråkigt, men jag hoppas det går bra för dig! Du är så sjukt duktig och inspirerande.

 • Ulla

  June 3, 2012 at 2:20 pm

  Visst är det trist! Och lika trist är det när stora företag ska pruta. Man blir bara förbannad. Bra att du står på dig, du är jätteduktig Linda, blir bara bättre och bättre.

 • Isabelle

  June 15, 2012 at 4:44 pm

  Hej! Jag har förfrågningar från folk att göra skisser till dom som ska bli eventuella tatueringar. Och jag har ingen aning om vad jag ska ta betalt. Jag har å andra sidan ingen hyra eller liknande att betala, men vill självklart ha en slant. Så jag undrar om du kanske har förslag om en rimlig summa som jag ska begära? Har absolut ingen aning!

Post a Comment