hejhej bloggen. Det va länge sen.

hejhej bloggen. Det va länge sen.

Jag har jobbat med dessa, svarat på frågor och tittat på våren. Följ mig gärna på Twitter eller Instagram (min nya grej, helt hooked på det för tillfället), Lindalovisa heter jag där. De funkar bättre just nu.

Frågorna har varit i stil med dessa (bland annat, de allra längsta sparar jag till någon annan att redigera och försöka få ut något vettigt av):

Hur kom det sig att du blev illustratör?
Jag har ritat i hela mitt liv. Ritade upp stora världar med sagohästar och berättade historier för min syster. En kombo av att det är det roligaste jag vet samt att jag absolut inte kunde tänka mig något annat.

Vad vill du få ut av det du illustrerar?
Det är ofta ganska mycket saker som händer i mina bilder, mycket olika historier. Jag vill att man ska kunna titta på dem länge och upptäcka nya saker. Jag har en hemlig (nåja) dröm om att skriva och illustrera egna barnböcker med detaljrika sagobilder. Kommer ihåg att det fanns något magiskt i vissa bilderböcker när jag var barn, något som var så himla viktigt och härligt att kunna svepas med av.
Sen vill jag ju självklart förhöja texten utan att göra en “bildöversättning” rakt av, samt lägga in en egen reflektion.

När insåg du att du ville illustrera?
Har pluggat både konsthistoria, kläddesign och gått på reklamskola (ad). Men det var inget av det som funkade för mig och då bestämde jag mig för att satsa på allvar på illustrationen för att det inte fanns något alternativ.

Vad vill du helst illustrera?
Gillar både korta tidningjobb och lite längre som tex när jag jobbat för att sätta ihop en utställning. De är väldigt olika men båda utvecklande.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Adrenalinkicken man får av inspiration. Flowet.

Vad gör du när du inte arbetar?
Tränar mig själv och hunden, ritar och skriver på egna projekt, går i skogen. Pratar och analyserar.

Vilka magasin och tidningar har du arbetat med?
Plaza, Plaza kvinna, DN på stan, DN Kultur, Shape magazine, Kupé, Sofo Magazine, Naturvetaren, Metro wknd etc.

Har du någon dold talang?
Jag är en jäkel på huvudräkning.

Vad är ditt bästa tips för att lyckas med sitt jobb?
Bestämma sig och köra.

Är det någon hösttrend du fallit lite extra mycket för?
Ska man tänka på det redan? jag är mer inne på nya träningsskor och en jacka med många fickor till alla hundgrejer.

1 Comment
  • Sabina

    March 27, 2012 at 12:53 am

    Love these–especially the girl with the tattoos. Keep up the great work.

Post a Comment